Tukar Tulisan Rumi Ke Jawi :D - Jom Kenal Islam

Tukar Tulisan Rumi Ke Jawi :D

Assalamuallaikum WBT.

Pagi jumaat yang penuh berkat ini semasa saya hendak mencari laman web tulisan rumi ke jawi,ALHAMDULILLAH dapat menemuinya di laman
ejawi.net.


Mungkin sahabat-sahabat nok cuba kan :')
Boleh cuba masukkan tulisan rumi di dalam kotak converter di bawah ini dan tekan button
TUKAR KEPADA JAWI.
Boleh juga dibuat sebagai HEADER BLOG dan sebagainya.Semoga Bermanfaat untuk kita semua.
Sekian dari saya,ASSALAMUALLAIKUM WBT.




Share kepada sahabat-sahabat yang lain di facebook,mungkin ada guru-guru atau ibu bapa ingin mengajar anak-anak mereka :)

*Maafkan saya kerana tempat untuk menulis(box) terlalu kecil dan kurang selesa. Pengunjung blog ini boleh ke laman rasminya di http://www.ejawi.net.
11 Komentar untuk "Tukar Tulisan Rumi Ke Jawi :D"

time kasih abg dinie :)

web ini bagus

Knp nak tukar tulisan jawi tak boleh ?

good page...

Buka buka http://www.ejawi.net/converterV2.php lagi senang tulis

hehe bukan tak suke laman web ni....jgn marah aaa

nasib baiklah ada orang macam niee yee

tak ape.converter ni pun memang dari page tu :)

oi..senang ggiler nak tulis bm ke jawi yeh.heheheheh,,,,i love it...

Terima kasih memberi komen di laman Jom kenal Islam. Sila kunjungi lagi :)

 
Copyright © 2010-2014 Jom Kenal Islam - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info