post

Fakta Mengenai Yakjuj Dan Makjuj

Ada seorang rakan meminta saya mencari info mengenai kisah kaum ini dan disiarkan di blog Jom Kenal Islam ini.Saya harap info2 di bawah dapat membantu dia,anda semua serta diri saya mendalami ilmu Islam dengan lebih bersungguh-sungguh dan istiqamah.

Saya percaya, hampir kesemua pembaca blog ini telah acap kali mendengar mengenai perihal bangsa Yakjuj dan Makjuj atau di dalam bahasa inggeris-nya disebut sebagai Gog and Magog. Ia merupakan salah satu daripada 10 tanda-tanda besar kiamat. Untuk entri kali ini saya akan menerangkan secara amat terperinci mengenai bangsa Yakjuj dan Makjuj berlandaskan pelbagai sumber rujukan dan pandangan ulama’ tersohor. Di harap entri saya pada kali ini dapatlah dijadikan sebagai ilmu yang sangat bermanfaat buat anda semua.
Yakjuj dan Makjuj adalah dua bangsa manusia yang akan muncul ketika dunia hampir kiamat untuk melakukan kejahatan dan kerosakan dasyat di muka bumi ini. Bangsa-bangsa ini dikatakan telah wujud sejak ribuan tahun lalu tetapi mereka dikurung di suatu lokasi rahsia oleh seorang pemerintah silam iaitu Zulkarnain. Sejak dikurung di lokasi tersebut, mereka terus hidup dari satu keturunan hingga ke keturunan yang lain sehinggalah tibanya waktu pembebasan mereka iaitu menjelang hari kiamat.
Sejak kewujudan bangsa-bangsa tersebut di ketahui umum, pengkaji terus-menerus mencari jawapan kepada pelbagai persoalan mengenai kehidupan mereka serta lokasi misteri yang mengurungi bangsa tersebut. Siapa sangka di sebalik kemajuan ketamadunan yang menghasilkan banyak bandar-bandar besar dibina di seluruh dunia, masih wujud bangsa misteri di satu lokasi yang menjadi ‘pusat tahanan’ Yakjuj dan Makjuj dan lokasi itu telah pun berjaya dijumpai pada hari ini bersama benteng atau temboknya.

Sifat dan ciri-ciri bangsa Yakjuj dan Makjuj bukanlah seperti mana yang di gempar-gempurkan oleh masyarakat barat (contohnya seperti illutrasi di atas). Sebagai orang Islam kita wajib mengkajinya berlandaskan Al-Quran dan Hadis.

Sifat dan ciri-ciri bangsa Yakjuj dan Makjuj bukanlah seperti mana yang di gempar-gempurkan oleh masyarakat barat (contohnya seperti illutrasi di atas). Sebagai orang Islam kita wajib mengkajinya berlandaskan Al-Quran dan Hadis.

Dalil Al Quran mengenai Yakjuj dan Makjuj

Kewujudan Yakjuj dan Makjuj adalah suatu yang pasti dan wajib diimani oleh seluruh umat Islam berdasarkan tanda-tanda besar sebelum tibanya hari kiamat. Kewujudan bangsa ini diceritakan sendiri oleh Allah swt menerusi firman-Nya di dalam kitab suci Al-Quran. Antaranya, menerusi surah al-kahfi, ayat ke-92 hingga 98, Allah swt berfirman:

Sehingga apabila ia sampai di antara dua gunung, ia dapati di sisinya satu kaum yang hampir-hampir mereka (Zulkarnain) tidak dapat memahami perkataan.

Mereka berkata: “Wahai Zulkarnain, sesungguhnya kaum Yakjuj dan Makjuj sentiasa melakukan kerosakan di bumi; oleh itu, setujukah kiranya kami menentukan sejumlah bayaran kepadamu (dari hasil pendapatan kami) dengan syarat engkau membina sebuah tembok di antara kami dengan mereka?”

Dia menjawab: “(kekuasaan dan kekayaan) yang Tuhanku jadikan daku menguasainya, lebih baik (dari bayaran kamu); oleh itu bantulah daku dengan tenaga (kamu beramai-ramai) aku akan bina antara kamu dengan mereka sebuah tembok penutup yang kukuh.

Bawalah kepadaku ketul-ketul besi”; sehingga apabila ia terkumpul separas tingginya menutup lapangan antara dua gunung itu, dia pun perintahkan mereka membakarnya dengan berkata: “Tiuplah dengan alat alat kamu” sehingga apabila ia menjadikannya merah menyala seperti api, berkatalah dia: “Bawalah tembaga cair supaya aku tuangkan atasnya”. Maka mereka tidak dapat memanjat tembok itu, dan mereka juga tidak dapat menebuknya.

(Setelah itu) berkatalahZulkarnain: “Ini ialah suatu rahmat dari Tuhanku; dalam pada itu, apabila sampai janji Tuhanku, Dia akan menjadikan tembok itu hancur lebur, dan adalah janji Tuhanku itu benar”.

Derbent Wall merupakan salah satu tembok yang menghalang Yakjuj Makjuj daripada keluar ke daerah lain. Ia bukanlah dibina oleh Zulkarnain tetapi ia dapat membantu memperkukuhkan lagi pertahanan terhadap serangan Yakjuj Makjuj.

Setelah dikurung oleh Zulkarnain, Allah swt menceritakan pula mengenai kebangkitan bangsa Yakjuj dan Makjuj, pada hari-hari terakhir dunia sebelum kiamat. Yakjuj dan Makjuj akan turun ke dunia melalui puncak-puncak gunung tinggi. Menerusi surah al-Anbiyaa’, ayat ke-96 dan 97, Allah swt berfirman:

(Demikianlah keadaan mereka) hingga apabila terbuka tembok yang menyekat Yakjuj dan Makjuj, serta mereka meluru turun dari tiap-tiap tempat yang tinggi.

Dan hampirlah datangnya janji hari kiamat yang benar, maka dengan serta-merta pandangan mata orang-orang yang kufur ingkar terbeliak (sambil berkata dengan cemas): “Aduhai celakanya Kami. Sesungguhnya kami telah tinggal dalam keadaan yang melalaikan kami daripada memikirkan perkara ini, bahkan kami telah menjadi orang-orang yang menganiaya diri sendiri”.

Tembok Yakjuj Dan Makjuj Telah Terbuka

(“…Maka mereka… tidak dapat menebuknya…”; al-Kahfi:97) Ayat ini telah menyatakan bahawa mereka tidak dapat menebuk tembok tersebut. Beribu-ribu tahun Allah swt memelihara tembok tersebut dan tiada sesiapa pun yang mampu menebuk tembok itu melainkan apabila Allah swt mengizinkan Yakjuj dan Makjuj dilepaskan.

Sebaliknya, di dalam satu hadis pula ada menceritakan iaitu Nabi bangkit dari tidur (dalam satu riwayat yang lain, Nabi masuk ke rumah Zainab binti Jahsyi), lalu berkata, “Celakalah Arab kerana kejahatan telah hampir. Yakjuj dan Makjuj telah menembusi tembok seluas ini!” Nabi mengisyaratkan lubang dengan menemukan ibu jari dan jari telunjuk.

Cuba kita perhatikan, hadis diatas ini telah menyatakan bahawa tembok itu “telah pun ditembusi” tetapi bagaimana pula dengan ayat 97 surah al-Kahfi yang menyatakan bahawa Yakjuj dan Makjuj “tidak dapat menebuknya”? Makna terhadap ayat 97 surah al-Kahfi ini adalah, tiada satu makhluk pun di seluruh alam ini mampu menebuk tembok tersebut kecuali dengan keizinan Allah swt manakala makna hadis diatas pula adalah, Allah swt telah pun melepaskan mereka dan mereka telah pun berjaya menebuk tembok tersebut melalui keizinan Allah swt. Kesimpulannya ialah, bangsa Yakjuj dan Makjuj sudah lama terlepas keluar ke dunia luar! (segala kebenarannya hanyalah milik Allah swt).

Bencana Di Sebalik Gunung
Puncak gunung yang dikatakan sebagai tempat Yakjuj Makjuj akan turun di akhir zaman nanti adalah di pergunungan Caucasus dan juga banjaran-banjaran tinggi di sekitar Mongolia, Kazakhstan dan juga Russia Selatan contohnya seperti banjaran Himalaya, Tien Shan, Elbruz, dan lain-lain. Banjaran-banjaran yang tinggi itu merupakan tembok semula jadi ciptaan Allah swt sebagai penghalang daripada ancaman dashyat Yakjuj dan Makjuj dan selebihnya pula adalah tembok-tembok ciptaan manusia sendiri iaitu Tembok Besi Iskandar Zulkarnain di Fergana, Tembok Besar China, Gerbang Besi Tiemen Kuan, Tembok Derbend di Gunung Caucasus, Tembok Gorgan di Iran Utara dan Tembok Kota Zeng Zhou (segala kebenarannya hanyalah milik Allah swt).

Tembok semula jadi di utara dunia

Tembok-tembok inilah yang dikatakan telah menyekat serangan Yakjuj dan Makjuj  terhadap penduduk terdekat suatu ketika dahulu. Selain dari kisah sejarah Tembok Besi Zulkarnain, pernahkah anda meneliti sejarah mengenai tujuan pembinaan Tembok Besar China? (sila klik). Sejarah telah mencatatkan bahawa puak-puak nomad Mongol (diyakini sebagai suku kaum Yakjuj) dan puak-puak nomad Turkik (diyakini sebagai kaum Makjuj) telah lama mengganggu dan menyerang ketenteraman penduduk di China lalu Tembok Besar China dibina bagi menghalang kaum Yakjuj dan Makjuj daripada mencoroboh masuk! Perhatian, Tembok Besar China bukanlah tembok yang dibina oleh Zulkarnain. Sesetengah pengkaji Islam menyatakan bahawa Tembok Besi Zulkarnain diyakini berada di Tasik Toktogul di sekitar banjaran Tien Shan, di Fergana (segala kebenarannya hanyalah milik Allah swt).

Salah satu tembok buatan manusia iaitu Tembok Besar China. Tembok Besar China bukanlah Tembok Besi Zulkarnain tetapi ia juga dapat digunakan untuk memperkukuhkan lagi pertahan di Asia Tengah.

Dalam surah Al-Kahfi ayat ke-90 ada menyatakan bahawa Zulkarnain tiba ‘di tempat terbitnya matahari’ yang mana lokasinya adalah di Timur bumi. Yakjuj dan Makjuj berasal dari bangsa Tartar, Khazar dan juga Mongol iaitu di sekitar selatan Russia, Mongolia serta Kazakhstan. Sesetengah ulama’ juga ada menceritakan bahawa bangsa itu telah lama dikurung di kawasan Asia Tengah. Mengikut hadis yang diriwayatkan oleh Imam Ahmad, ciri-ciri suku kaum Yakjuj dan Makjuj dikatakan seperti orang Asia Tengah iaitu berkulit kuning, bermuka bulat, dan tidak ubah seperti bangsa Scythian Asiatik (Mongol = Yakjuj) dan Scythian Eropah (Russia Selatan = Makjuj). Hipotesis yang paling kuat buat masa ini telah menyatakan bahawa memang mereka la bangsa itu (segala kebenarannya hanyalah milik Allah swt)

Ciri-ciri suku kaum Makjuj ( sila klik gambar untuk lihat dengan lebih jelas)
Ciri-ciri suku kaum Makjuj (sila klik gambar untuk lihat dengan lebih jelas)

Jika kita mengatakan bahawa bangsa Yakjuj dan Makjuj itu hanya hidup di dalam tanah dan sentiasa mengoreknya sehingga ke hari ini adalah tidak logik sama sekali kerana amat mustahil jika sesorang manusia dapat hidup di dalam tanah tanpa berbekalkan udara dan makanan yang mencukupi juga tanpa cahaya matahari! Tembok yang telah menjadi penghalang terhadap suku kaum Yakjuj dan Makjuj daripada keluar telah lama dikorek dan dihancurkan oleh mereka. Kini mereka hanya menunggu masa sahaja untuk melakukan keganasan dan kemusnahan di penghujung dunia kelak!

Khayalan masyarakat barat mengenai bangsa Yakjuj dan Makjuj. Kaum Mole hanyalah  kisah dongeng semata-mata!
post

The Advantages Of Choosing ADR For Your Business

Alternative dispute resolution is a perfect solution for disputing parties to work together towards an agreement that will be acknowledged by the law. There are several areas that are included in it from civil cases, to adoption, to business and commercial disputes. They provide measured evidence in their proceedings, a panel of mediators and either the presence of an adjudicator or arbitrator. Alternative dispute resolution services are a favourite for arguing businesses who do not want to conduct their issues in court. The famous Asian Domain Name Dispute Resolution Centre (ADNDRC Panel) acts as a prominent body that deals with domain issues that companies face.

You Want More Control Over Proceedings

Unlike in a court where there is limited control over the information provided, alternative dispute resolution allows the parties to navigate situations with greater control. There is room for negotiation and talking over things to bring a better conclusion to business. They are allowed to select the decision-maker they want in their case. These decision makers are the arbitrator or the adjudicator. Furthermore, one of the perks is that if they get an adjudicator and they are not happy with the decision reached, the parties can then go onto the arbitrator and seek their services. Unlike in court where a judge is assigned to a case and once the decision is reached it is often difficult to get a second opinion, having ADR oversee proceedings gives more leeway to pursue action the way the party wants to move forward.

ADNDRC Panel

You Want To Keep Your Affairs Private

Litigation does not often come with the comfort of privacy. ADR on the other hand, provides confidentiality to lal who are involved. Proceedings and those assigned to the roles are sworn to secrecy. This is beneficial if you do not want to draw public attention to your case, or want to deal with problems quickly without prying eyes that may affect your case. Unlike litigation, only a handful of individuals are allowed at the hearing. Proceedings are close-doors. The selected panel and the arbitrator or adjudicator are also bound to keep your affairs private and confidential by law.

You Want to Lower Cost And Have Simpler Rules

Arbitration and adjudication in Alternative Dispute Resolution are generally cheaper than the services of the court, where lawyers are paid to represent their clients and give consultation on their disputes. Attorneys are expensive, especially for small-time businesses. Furthermore, the simplicity of the rules makes it easier to follow the case itself. This, in turn, ensures that not too much time is spent on the proceedings, as appeals are limited and the hearings themselves lasta. Limited period of time.

post

SAP HANA’s Key Business Benefits

SAP HANA is an interactional database management system with a unique feature set that includes column-oriented management and in-memory data storage. This database’s primary role is to store and send data in accordance with application requirements.

The fact that HANA runs both an online transaction processing system and an online analytical programming system distinguishes it from earlier generations of SAP systems. As a result, HANA is classified as an OLTP system. Are you thinking about installing SAP HANA in Malaysia for your organization but aren’t sure? If so, read this article and go to ABEAM.

SAP HANA’s Business Advantages

Exceptional performance.

SAP cloud connection is a versatile choice since you may gain absolute benefits with data due to its quickness. For instance, your corporation’s financial team can handle several jobs without having to worry about completing them all at once.

To get better results, the jobs might be performed at different times. The S/4 HANA platform allows for real-time data processing and storage. It offers excellent performance for time-sensitive and complex organizations, including better forecasting, real-time data analytics, data execution, reporting, planning, and immediate conclusion. With real-time data analytics and reporting, a firm may quickly recoup a large number of losses.

SAP has high-level efficiency.

The UI is completely controlled by SAP Fiori and backed by SAP HANA, resulting in a user-friendly representation of real-time data and business intelligence. This enables firms to outgrow their competition and extend their operations.

The usage of SAP Fiori is the most important factor in increasing productivity. In any surge issue, column-oriented storage makes data consumption effective and provides a genuine economic benefit.

Benefits of SAP S/4 HANA and SAP SoH HANA include the ability to complete many transactions utilizing a single application and with fewer clicks. You may also personalize the screen fill-out to improve the customer impression.

SAP has data handling is excellent.

Using SAP HANA, you can quickly minimize operational monitoring expenses. This aids in avoiding data delays, allowing the query to be sent to the organization’s data dependency. SAP HANA assists organizations in achieving their objectives by providing a variety of business tools. An organization can broadcast straight from its ERP databases in this manner.

Improved visibility provided by SAP HANA lives helps organizations allows you to make educated and timely choices. Users may build the queries they need to extract any data they want.

Data storage and consumption are simplified thanks to the online analytical programming system function. A company’s ROI may be doubled in a short period of time if its analytics are enhanced.

At the end of the day,

SAP HANA in Malaysia

SAP HANA services are provided by SAP Implementation Companies; this service provides an enhanced data platform that allows for quicker data access through the use of column storage. SAP HANA uses high-efficiency compression methods such as dictionary and cluster coding, as well as run-length encoding. The SAP HANA solution aims to simplify the user’s IT landscape management while reducing administrative overhead.

post

How To Become A Mediator 

Mediation is a careful process that is present in many careful navigations of dispute. The idea behind it is to provide a party of unbiased witnesses. They act as the safe ‘middle ground’ who calm disputes, or play the devil’s advocate. Mediation is involved in many various occasions from simple household arguments, to alternative dispute resolution and even in law.

The role of the mediator cannot be understated because they provide a clearer view of the case and information presented, while attempting to remove emotion from the proceedings to provide a fair and effective process with an outcome that is justified. Learning more about mediation and how it works in various situations to scenarios can widen your appreciation for the role and perhaps interest you in the position of mediator if you are interested. 

What Is Your Field Of Expertise?

Mediator appointment is done carefully because, of course, the panel must prove itself to be knowledgeable yet unbiased in the case. Mediation may be required in construction disputes, or business disputes. Therefore, it helps to know about the industry you see yourself entering. Having a bachelor’s degree or a tertiary education that is recognised is a good start. Most mediators have law degrees and law experience. Being well-versed in the law that responds to different sectors is crucial, as the knowledge you  have determines the field you enter and how you understand the dispute. Law buttresses all proceedings. 

Mediator appointment

Get The Right Training

Mediation is  not often discussed in law schools, therefore, you may have to do your own research to find places to provide the right training for your mediation goals. Because it is a large and diverse field which offers civil cases to entrepreneurial, technology and commercial, you should get training from a licensed institute that specifically caters to the kind of mediation you dream of pursuing. As mentioned, a law degree, whether bachelors or masters, is not mandatory, however it does give you the advantage of not starting from the bottom. You learn a few techniques and skills on mediation to set you off.

What Comes Next?

Training requires persistent dedication and work. Having completed it, the next step is to determine what you want to use your knowledge for and how. Do you want to set up your own practice, or would you rather start off with an already established dispute resolution body that gives you more experience in the real world and the scenarios that come with it? It is advised that you begin by joining an already available firm because while the training is rigorous, this allows you a deeper understanding of it as you work and continue to learn about the field and the role you play. Once you have gathered as much experience as you believe you need, you can work towards starting your own firm.

post

All you need to know about breastfeeding supplies.

Breastfeeding appears to be a straightforward process: the mother feeds the infant and no further equipment is necessary. However, as many mothers quickly discover, some simple equipment (such as a nursing cushion) may make breastfeeding simpler and more comfortable for both mom and baby. That’s why this comprehensive guide to nursing gear, which includes everything from a pillow to a pad to a pump, comes in handy. I also recommend trying out Pigeon baby products. They are of high quality and it is a trusted brand in Malaysia, so it is safe for you and your baby.

Quick Hints.

You’ll need a breast milk pump, bottles or bags for milk storage, and bottles for feeding if you’re going back to work and intend to continue breastfeeding, or if you’re pumping to preserve your milk supply. Hands-free pumping bras are especially popular among parents (hello, multitasking!).

Pigeon baby products breastfeeding

Some mothers find nursing difficult, especially in the beginning. While you and your baby settle into a nursing rhythm, nipple ointment, nursing pads, and nipple shields can help protect painful breasts.

Purchasing the Basics of Breastfeeding Supplies.

Breastfeeding has its challenges; after all, you and your infant are both new to the practice. Breastfeeding will go more smoothly for you and your baby if you have the proper supplies and equipment on hand. Here are some of the items you’ll require.

Nursing bras, tanks, and nightgowns are all available.

It’s all about comfort in the postpartum period. If you’re breastfeeding, you’ll need a lot of warm, breathable, and flexible clothes. Stock up on nursing bras, tanks, and nightgowns with built-in convenient access to your breasts in particular.

Pads for breastfeeding mothers.

One of the first things a nursing mother learns is that her body will create (and release) milk regardless of whether or not her baby is ready. So stock up on nursing pads that slip discreetly into your bra or tank to absorb leaks as they occur. Disposable nursing pads are handy and have extra-absorbent cores, but reusable cotton nursing pads are environmentally friendly, pleasant, and simple to wash.

Cream for the Nipple.

These lotions are specially developed to be safe for babies while also protecting the mom. They help heal and protect painful nipples.

Safety Considerations for Breastfeeding Supplies.

You and your baby ought to feel protected, calm, and pleasant when nursing. When purchasing and using breastfeeding products such as breast pumps, nursing pillows, nursing pads, and nipple creams, keep these easy safety measures in mind.

Keep it tidy: The most essential safety precaution nursing mothers can take is to keep all of their supplies and equipment clean, both to avoid illness and to ensure that your whole milk supply system, from nipple to bottle, is in top operating condition.

Defend yourself against pathogens.

Mastitis is a painful illness that occurs when bacteria enter a milk duct through a break in the nipple skin. It is more frequent in first-time nursing mothers. Make care to clean your nipple shields after each usage. To keep germs at bay, nursing pads should be replaced on a regular basis.

post

Why Is Branding Important for Your Business?

branding agency

Branding is responsible for everything we know about every product we use. It is the link that links the firm and the client. Branding is essential for any small business, startup, partnership, and corporation, and here are ten reasons why.

Uniting.

Branding connects your name, logo, internet presence, product/services, and mass appeal. Keep marketing skills and content consistent across all platforms. This sends a unified and unambiguous message to consumers, potential partners, and rivals.

Good Branding Is An Asset.

A brand is a valuable asset. What you show to the public accounts for a significant portion of your business. The value is equal to the revenue and sales. A lot is at risk, including money, creativity, and time. Discrepancies between profit and loss are determined by branding.

Sales.

Talking about sales, branding will generate money and sales for your company. You will profit depends on how well the branded marketing techniques perform. Consumers will be enticed to try you out, and your outcomes will determine whether or not you generate more sales.

Deliverance.

Branding is a statement. You thus declare that you will keep your commitments and make the claims made by the firm. Everything the firm stands for should be distributed across the organization as well. Eventually, the firm will become disjointed, and consumers will become confused and distant. If you are unwilling to make promises you cannot keep, do not include them in your brand.

Perception.

Branding allows businesses to show their consumers who they truly are. This is your opportunity to be open and honest about what this firm represents. The style, feel, and message communicated will set you apart from the crowd.

Branding Creates Trust.

Customers will learn to trust you as they get more familiar with your company. You must give them a cause to try you out in order to establish trust. The branding must be flawless because the initial consumers will influence how many more (or less) you will obtain, you can even get a branding agency to improve your brand. Excellent customer service, product/service experience, and good online engagement on social media will keep customers coming back for more.

Extension.

Branding can influence so many people through so many different channels. It targets consumers through several channels, including physical, internet, mobile, and specialized markets. It encompasses the numerous items and services that you presently offer and want to sell in the future. If you feel overwhelmed by the task you can always contact a branding agency to assist you with the process.

Branding provides security.

Branding shields you from rivals that seek to steal your achievement. Without it, they’ll have no trouble cloning what made you famous and claiming it for themselves. They may sell the same or comparable items, but they will not be able to steal your style and individuality.

 Customers recognize your brand as their identity. The significance of branding in a company cannot be emphasized. Branding is how people perceive you and the company’s concept. Let your brand be a sign of joy, comfort, loyalty, and long-lasting impressions.