post

Fakta Mengenai Yakjuj Dan Makjuj

Ada seorang rakan meminta saya mencari info mengenai kisah kaum ini dan disiarkan di blog Jom Kenal Islam ini.Saya harap info2 di bawah dapat membantu dia,anda semua serta diri saya mendalami ilmu Islam dengan lebih bersungguh-sungguh dan istiqamah.

Saya percaya, hampir kesemua pembaca blog ini telah acap kali mendengar mengenai perihal bangsa Yakjuj dan Makjuj atau di dalam bahasa inggeris-nya disebut sebagai Gog and Magog. Ia merupakan salah satu daripada 10 tanda-tanda besar kiamat. Untuk entri kali ini saya akan menerangkan secara amat terperinci mengenai bangsa Yakjuj dan Makjuj berlandaskan pelbagai sumber rujukan dan pandangan ulama’ tersohor. Di harap entri saya pada kali ini dapatlah dijadikan sebagai ilmu yang sangat bermanfaat buat anda semua.
Yakjuj dan Makjuj adalah dua bangsa manusia yang akan muncul ketika dunia hampir kiamat untuk melakukan kejahatan dan kerosakan dasyat di muka bumi ini. Bangsa-bangsa ini dikatakan telah wujud sejak ribuan tahun lalu tetapi mereka dikurung di suatu lokasi rahsia oleh seorang pemerintah silam iaitu Zulkarnain. Sejak dikurung di lokasi tersebut, mereka terus hidup dari satu keturunan hingga ke keturunan yang lain sehinggalah tibanya waktu pembebasan mereka iaitu menjelang hari kiamat.
Sejak kewujudan bangsa-bangsa tersebut di ketahui umum, pengkaji terus-menerus mencari jawapan kepada pelbagai persoalan mengenai kehidupan mereka serta lokasi misteri yang mengurungi bangsa tersebut. Siapa sangka di sebalik kemajuan ketamadunan yang menghasilkan banyak bandar-bandar besar dibina di seluruh dunia, masih wujud bangsa misteri di satu lokasi yang menjadi ‘pusat tahanan’ Yakjuj dan Makjuj dan lokasi itu telah pun berjaya dijumpai pada hari ini bersama benteng atau temboknya.

Sifat dan ciri-ciri bangsa Yakjuj dan Makjuj bukanlah seperti mana yang di gempar-gempurkan oleh masyarakat barat (contohnya seperti illutrasi di atas). Sebagai orang Islam kita wajib mengkajinya berlandaskan Al-Quran dan Hadis.

Sifat dan ciri-ciri bangsa Yakjuj dan Makjuj bukanlah seperti mana yang di gempar-gempurkan oleh masyarakat barat (contohnya seperti illutrasi di atas). Sebagai orang Islam kita wajib mengkajinya berlandaskan Al-Quran dan Hadis.

Dalil Al Quran mengenai Yakjuj dan Makjuj

Kewujudan Yakjuj dan Makjuj adalah suatu yang pasti dan wajib diimani oleh seluruh umat Islam berdasarkan tanda-tanda besar sebelum tibanya hari kiamat. Kewujudan bangsa ini diceritakan sendiri oleh Allah swt menerusi firman-Nya di dalam kitab suci Al-Quran. Antaranya, menerusi surah al-kahfi, ayat ke-92 hingga 98, Allah swt berfirman:

Sehingga apabila ia sampai di antara dua gunung, ia dapati di sisinya satu kaum yang hampir-hampir mereka (Zulkarnain) tidak dapat memahami perkataan.

Mereka berkata: “Wahai Zulkarnain, sesungguhnya kaum Yakjuj dan Makjuj sentiasa melakukan kerosakan di bumi; oleh itu, setujukah kiranya kami menentukan sejumlah bayaran kepadamu (dari hasil pendapatan kami) dengan syarat engkau membina sebuah tembok di antara kami dengan mereka?”

Dia menjawab: “(kekuasaan dan kekayaan) yang Tuhanku jadikan daku menguasainya, lebih baik (dari bayaran kamu); oleh itu bantulah daku dengan tenaga (kamu beramai-ramai) aku akan bina antara kamu dengan mereka sebuah tembok penutup yang kukuh.

Bawalah kepadaku ketul-ketul besi”; sehingga apabila ia terkumpul separas tingginya menutup lapangan antara dua gunung itu, dia pun perintahkan mereka membakarnya dengan berkata: “Tiuplah dengan alat alat kamu” sehingga apabila ia menjadikannya merah menyala seperti api, berkatalah dia: “Bawalah tembaga cair supaya aku tuangkan atasnya”. Maka mereka tidak dapat memanjat tembok itu, dan mereka juga tidak dapat menebuknya.

(Setelah itu) berkatalahZulkarnain: “Ini ialah suatu rahmat dari Tuhanku; dalam pada itu, apabila sampai janji Tuhanku, Dia akan menjadikan tembok itu hancur lebur, dan adalah janji Tuhanku itu benar”.

Derbent Wall merupakan salah satu tembok yang menghalang Yakjuj Makjuj daripada keluar ke daerah lain. Ia bukanlah dibina oleh Zulkarnain tetapi ia dapat membantu memperkukuhkan lagi pertahanan terhadap serangan Yakjuj Makjuj.

Setelah dikurung oleh Zulkarnain, Allah swt menceritakan pula mengenai kebangkitan bangsa Yakjuj dan Makjuj, pada hari-hari terakhir dunia sebelum kiamat. Yakjuj dan Makjuj akan turun ke dunia melalui puncak-puncak gunung tinggi. Menerusi surah al-Anbiyaa’, ayat ke-96 dan 97, Allah swt berfirman:

(Demikianlah keadaan mereka) hingga apabila terbuka tembok yang menyekat Yakjuj dan Makjuj, serta mereka meluru turun dari tiap-tiap tempat yang tinggi.

Dan hampirlah datangnya janji hari kiamat yang benar, maka dengan serta-merta pandangan mata orang-orang yang kufur ingkar terbeliak (sambil berkata dengan cemas): “Aduhai celakanya Kami. Sesungguhnya kami telah tinggal dalam keadaan yang melalaikan kami daripada memikirkan perkara ini, bahkan kami telah menjadi orang-orang yang menganiaya diri sendiri”.

Tembok Yakjuj Dan Makjuj Telah Terbuka

(“…Maka mereka… tidak dapat menebuknya…”; al-Kahfi:97) Ayat ini telah menyatakan bahawa mereka tidak dapat menebuk tembok tersebut. Beribu-ribu tahun Allah swt memelihara tembok tersebut dan tiada sesiapa pun yang mampu menebuk tembok itu melainkan apabila Allah swt mengizinkan Yakjuj dan Makjuj dilepaskan.

Sebaliknya, di dalam satu hadis pula ada menceritakan iaitu Nabi bangkit dari tidur (dalam satu riwayat yang lain, Nabi masuk ke rumah Zainab binti Jahsyi), lalu berkata, “Celakalah Arab kerana kejahatan telah hampir. Yakjuj dan Makjuj telah menembusi tembok seluas ini!” Nabi mengisyaratkan lubang dengan menemukan ibu jari dan jari telunjuk.

Cuba kita perhatikan, hadis diatas ini telah menyatakan bahawa tembok itu “telah pun ditembusi” tetapi bagaimana pula dengan ayat 97 surah al-Kahfi yang menyatakan bahawa Yakjuj dan Makjuj “tidak dapat menebuknya”? Makna terhadap ayat 97 surah al-Kahfi ini adalah, tiada satu makhluk pun di seluruh alam ini mampu menebuk tembok tersebut kecuali dengan keizinan Allah swt manakala makna hadis diatas pula adalah, Allah swt telah pun melepaskan mereka dan mereka telah pun berjaya menebuk tembok tersebut melalui keizinan Allah swt. Kesimpulannya ialah, bangsa Yakjuj dan Makjuj sudah lama terlepas keluar ke dunia luar! (segala kebenarannya hanyalah milik Allah swt).

Bencana Di Sebalik Gunung
Puncak gunung yang dikatakan sebagai tempat Yakjuj Makjuj akan turun di akhir zaman nanti adalah di pergunungan Caucasus dan juga banjaran-banjaran tinggi di sekitar Mongolia, Kazakhstan dan juga Russia Selatan contohnya seperti banjaran Himalaya, Tien Shan, Elbruz, dan lain-lain. Banjaran-banjaran yang tinggi itu merupakan tembok semula jadi ciptaan Allah swt sebagai penghalang daripada ancaman dashyat Yakjuj dan Makjuj dan selebihnya pula adalah tembok-tembok ciptaan manusia sendiri iaitu Tembok Besi Iskandar Zulkarnain di Fergana, Tembok Besar China, Gerbang Besi Tiemen Kuan, Tembok Derbend di Gunung Caucasus, Tembok Gorgan di Iran Utara dan Tembok Kota Zeng Zhou (segala kebenarannya hanyalah milik Allah swt).

Tembok semula jadi di utara dunia

Tembok-tembok inilah yang dikatakan telah menyekat serangan Yakjuj dan Makjuj  terhadap penduduk terdekat suatu ketika dahulu. Selain dari kisah sejarah Tembok Besi Zulkarnain, pernahkah anda meneliti sejarah mengenai tujuan pembinaan Tembok Besar China? (sila klik). Sejarah telah mencatatkan bahawa puak-puak nomad Mongol (diyakini sebagai suku kaum Yakjuj) dan puak-puak nomad Turkik (diyakini sebagai kaum Makjuj) telah lama mengganggu dan menyerang ketenteraman penduduk di China lalu Tembok Besar China dibina bagi menghalang kaum Yakjuj dan Makjuj daripada mencoroboh masuk! Perhatian, Tembok Besar China bukanlah tembok yang dibina oleh Zulkarnain. Sesetengah pengkaji Islam menyatakan bahawa Tembok Besi Zulkarnain diyakini berada di Tasik Toktogul di sekitar banjaran Tien Shan, di Fergana (segala kebenarannya hanyalah milik Allah swt).

Salah satu tembok buatan manusia iaitu Tembok Besar China. Tembok Besar China bukanlah Tembok Besi Zulkarnain tetapi ia juga dapat digunakan untuk memperkukuhkan lagi pertahan di Asia Tengah.

Dalam surah Al-Kahfi ayat ke-90 ada menyatakan bahawa Zulkarnain tiba ‘di tempat terbitnya matahari’ yang mana lokasinya adalah di Timur bumi. Yakjuj dan Makjuj berasal dari bangsa Tartar, Khazar dan juga Mongol iaitu di sekitar selatan Russia, Mongolia serta Kazakhstan. Sesetengah ulama’ juga ada menceritakan bahawa bangsa itu telah lama dikurung di kawasan Asia Tengah. Mengikut hadis yang diriwayatkan oleh Imam Ahmad, ciri-ciri suku kaum Yakjuj dan Makjuj dikatakan seperti orang Asia Tengah iaitu berkulit kuning, bermuka bulat, dan tidak ubah seperti bangsa Scythian Asiatik (Mongol = Yakjuj) dan Scythian Eropah (Russia Selatan = Makjuj). Hipotesis yang paling kuat buat masa ini telah menyatakan bahawa memang mereka la bangsa itu (segala kebenarannya hanyalah milik Allah swt)

Ciri-ciri suku kaum Makjuj ( sila klik gambar untuk lihat dengan lebih jelas)
Ciri-ciri suku kaum Makjuj (sila klik gambar untuk lihat dengan lebih jelas)

Jika kita mengatakan bahawa bangsa Yakjuj dan Makjuj itu hanya hidup di dalam tanah dan sentiasa mengoreknya sehingga ke hari ini adalah tidak logik sama sekali kerana amat mustahil jika sesorang manusia dapat hidup di dalam tanah tanpa berbekalkan udara dan makanan yang mencukupi juga tanpa cahaya matahari! Tembok yang telah menjadi penghalang terhadap suku kaum Yakjuj dan Makjuj daripada keluar telah lama dikorek dan dihancurkan oleh mereka. Kini mereka hanya menunggu masa sahaja untuk melakukan keganasan dan kemusnahan di penghujung dunia kelak!

Khayalan masyarakat barat mengenai bangsa Yakjuj dan Makjuj. Kaum Mole hanyalah  kisah dongeng semata-mata!
post

Why Is Branding Important for Your Business?

branding agency

Branding is responsible for everything we know about every product we use. It is the link that links the firm and the client. Branding is essential for any small business, startup, partnership, and corporation, and here are ten reasons why.

Uniting.

Branding connects your name, logo, internet presence, product/services, and mass appeal. Keep marketing skills and content consistent across all platforms. This sends a unified and unambiguous message to consumers, potential partners, and rivals.

Good Branding Is An Asset.

A brand is a valuable asset. What you show to the public accounts for a significant portion of your business. The value is equal to the revenue and sales. A lot is at risk, including money, creativity, and time. Discrepancies between profit and loss are determined by branding.

Sales.

Talking about sales, branding will generate money and sales for your company. You will profit depends on how well the branded marketing techniques perform. Consumers will be enticed to try you out, and your outcomes will determine whether or not you generate more sales.

Deliverance.

Branding is a statement. You thus declare that you will keep your commitments and make the claims made by the firm. Everything the firm stands for should be distributed across the organization as well. Eventually, the firm will become disjointed, and consumers will become confused and distant. If you are unwilling to make promises you cannot keep, do not include them in your brand.

Perception.

Branding allows businesses to show their consumers who they truly are. This is your opportunity to be open and honest about what this firm represents. The style, feel, and message communicated will set you apart from the crowd.

Branding Creates Trust.

Customers will learn to trust you as they get more familiar with your company. You must give them a cause to try you out in order to establish trust. The branding must be flawless because the initial consumers will influence how many more (or less) you will obtain, you can even get a branding agency to improve your brand. Excellent customer service, product/service experience, and good online engagement on social media will keep customers coming back for more.

Extension.

Branding can influence so many people through so many different channels. It targets consumers through several channels, including physical, internet, mobile, and specialized markets. It encompasses the numerous items and services that you presently offer and want to sell in the future. If you feel overwhelmed by the task you can always contact a branding agency to assist you with the process.

Branding provides security.

Branding shields you from rivals that seek to steal your achievement. Without it, they’ll have no trouble cloning what made you famous and claiming it for themselves. They may sell the same or comparable items, but they will not be able to steal your style and individuality.

 Customers recognize your brand as their identity. The significance of branding in a company cannot be emphasized. Branding is how people perceive you and the company’s concept. Let your brand be a sign of joy, comfort, loyalty, and long-lasting impressions. 

post

The Social Roots Of Business Disputes

In every community, there are several roots of conflict that can bring about a permanent fracture. Finding dispute resolution can prove to be difficult and at times, unattainable because of the severity of the case. The extent of the problem depends on the people and how teadfast they are in their beliefs that they are right. While the law and adjudicating bodies can offer some mediation or a fixed response to dissuade violence, it may not successfully eliminate animosity. Each firm is different, therefore conflicts may also be varied. However, in some, the conflicts are compounded; layered to make it even more difficult to find a solution that can appease everyone.

Religion And Culture

Religion and culture are two of the most provocative topics in many businesses. Both of them are rooted in tradition and identity and therefore play an integral role in how entities view the world around them, as well as themselves. While some communities proudly boast a multi-cultural and rich-in-religion tapestry, not many are willing to allow for a healthy discourse on religious differences and varying cultures. While the younger generations are more accepting of differences, there is still friction that is difficult to simmer down. The emphasis of religious and cultural freedoms has made a large impact in communities, while severing several.

dispute resolution

Race

Race is a major conflict that has resulted in several historic occurrences including slavery, emancipation and many others. Racism is systemic and, therefore, there is often a power play at hand. This allows the more powerful race, even in the same circumstances, to have better chances of getting ahead. It is easy to see how race can seep its way into business firms: job opportunities, salaries and job ascension are all affected. Race comes attached with different tandems including religion and culture, though being of a certain race does not immediately attach one to the culture or religion often associated with it. In an attempt to bring equality to different communities, governments attempt to teach the histories of the oppressed  to mend relations, however this is not always effective because of the enforcement system. In business, it is no surprise that many turn to adjudication to settle problems between firm and client.

Age

Age is another factor that plays a significant role in conflict. With younger generations taking up the roles of activists for the environment, for gender rights and visibility as well as racial matters, they offer a marked difference from their parents and grandparents. Generational differences place emphasis on different values. For instance, in the 1990’s there was an emphasis on getting a degree and finding a job. Nowadays, tertiary education is seen as an option, depending on what you aim to pursue, and many of youths choose not to continue with it, but still end up successful. The arts are seen as a lucrative business, though they are still difficult to navigate. They are now easier to enter.

post

Purchase of the Proper Property for Real Estate Investing Now

You are considering making an investment in real estate. Because of the low interest rate, investing in real estate is a viable option that offers a greater return than a savings account, making it a desirable choice.

Investing in real estate funds as a first-time investor

You may make a direct investment in real estate by purchasing shares in real estate funds and Companies or by purchasing bonds. Nowadays, you may make real estate investments in a variety of creative methods. You are not need to instantly consider purchasing a piece of real estate with a large sum of money. Selecting the best new Subang condo is critical in this situation. There are three options listed below:

Subang

Purchasing a piece of independent real estate

Of course, you have the option of purchasing real estate on your own. This requires a significant amount of financial resources. A home may be purchased and then rented out, or it can be purchased and then sold at a profit, if it has been extensively renovated. With the first option, you will get both direct and indirect profits on your investment. You will get a direct return in the form of monthly rental income, as well as an indirect return if you decide to sell the home at a profit in the future.

Do you lack the financial means to purchase a whole property? Some individuals purchase student rooms or apartments in major metropolitan areas. This will very certainly remain in great demand for the foreseeable future.

What are the benefits of investing in real estate?

What are the benefits of investing in real estate? The majority of individuals who invest in real estate also invest their money in other goods in order to get a return on their investment. It is recommended that you distribute your money over a number of projects in order to reduce your risk.

Many individuals invest in real estate because they believe that the collateral will increase the stability of the property’s worth. Furthermore, consumers like to perceive that their investment is both real and visible, as opposed to abstract. The issue is that it must be very rich. For those who aren’t, real estate funds or bonds may be a better option. Because real estate has traditionally provided a good return over the long term, investing in real estate is also seen as a reasonably safe bet.

Is this a good moment for first-time real estate investors to get into the market?

Is it a smart time to make a real estate investment right now? Real estate is something you invest in for the long haul. There is a risk of capital loss, and income is not guaranteed and is dependent on the performance of the real estate market and the value of the underlying currency. It is often advised to have an investing horizon of at least 10 years while making financial decisions. Past performance does not serve as a reliable predictor of future outcomes. Before you begin investing, you should determine whether or not the investment is appropriate for your current financial position.

post

Women’s Health: Tips For Self Care 

Your health should be prioritised. Nobody else is going to understand your body and its needs quite the same as you, so you know when you are feeling low or when something is wrong. Taking care of yourself is not only about a good spa day or working out, it is also about checking in with yourself about your mental health and ensuring that whatever negative feelings you are having can be dealt with. There are different methods of self-care, however some of these should be routine and mandatory to ensure that you are in the best health possible.

Keep Yourself Happy

Happiness is key to wellness. Every week, set time aside to do something you love. It could be walking, watching movies, baking or even just drawing and sketching. Whatever you enjoy, make the time for it. Doing something that brings you happiness can lighten up your mood and improve your mental health. Make a habit of talking to people you love or giving your dog a good squeeze. Get those happy hormones charging through your body with a selection of vibrators for women. Not only are these an empowering tool, you get to decide how many you want to please yourself and how to go about because you are in control. Whatever you do, ensure that it is something enjoyable and reduces your stress levels as this can be detrimental to your health.

vibrators for women

Body Checks Are Essential

Check your body for any peculiarities. Whether they are new scars, lumps or bumps, you need to inspect your parts regularly. Use your hands or even get a close friend to help. Learn to know how your body feels so that you’ll be able to tell when something is out of the ordinary. Inspect breasts for lumps and keep your vagina clean and healthy. Visit your doctor regularly for check-ups to you know that it is all in order. Sometimes, a doctor’s visit can make all the difference. Be aware of the foods and fluids you are taking in and how they feel in your body. How do they affect you? Learning to love your body can be a long and difficult journey, but this is one of the ways to show it that you care.

Balance Work And Play

As much as working is revered, rest should also be enforced. Sometimes you have to take a seat and relax. Whether this includes going to a spa or spending time at home, you need it. Learn to sleep for enough hours a night because sleep recharges the body and allows it to heal. Keeping yourself in check when you work hard to the point of burn out is something else to look out for.

post

Advantages Of Using A Breast Pump

The benefits of breast milk are often touted, as is the ease with which mothers can feed their newborns this wonderful meal. However, we tend to overlook the fact that even nursing has its limits. Isn’t that what you’ve been saying? As an example, consider the situation of working mothers or mothers with a baby who needs to find a balance between home and other chores while caring for the child. Even with the privacy and comfort of your own home, breastfeeding can become exhausting and stressful in such settings. As a result of the cultural viewpoint, most Indian sects believe breastfeeding in public to be taboo. To make matters worse, the public’s ambivalence towards new mothers simply adds to the difficulty of the procedure.

Breast pumps are an excellent option for today’s modern urban moms. Women who must be away from their infants will find the breast pump invaluable. If you’ve heard of the pump, you’re not alone. Many people have concerns about its use and effectiveness, especially among new-age mothers. You can find yourself getting mother care products in Malaysia. An overview of breast pumps and how they function is provided here to assist you to make an informed decision.

It allows a nursing woman to pump and preserve breast milk so that her kid can benefit from breastfeeding even when she isn’t there to give it to him or her directly. As a result, working women are able to ensure that their newborns get their fair portion of nursing despite the distance between them and their babies. As well as working women, stay-at-home moms can use a pump to save milk and call an attendant to feed the baby as needed while they enjoy some me-time.

You can use it if your baby is having trouble latching on, but your mother is lactating enough to make high-quality milk, even if your baby isn’t latching on. Premature babies, who may require more attention and a greater supply of breast milk, can also be fed round-the-clock by pumping enough milk. New mothers can also benefit from continuous pumping by avoiding breast engorgement and weight gain.

It is important to consider the mother’s usage and needs while selecting a breast pump for her. Manual pumps are suitable for occasional usage, but electric pumps are preferable for everyday use. Although an electronic breast pump will be more convenient for mothers who wish to return to work and whose infant is younger than six months old,’

The phalanges or shields of the breast pump should be the right fit for the nipples and should be positioned properly in order to avoid any discomfort or irritation. A good breast pump mimics the baby’s suckling action without causing any pain.

In order to use the breast phalanges, simply place them over the nipple and start the pump. Eventually, the milk will be gathered in the container that is attached to the milk cannery. After 15 minutes of pumping from both breasts, an electric pump is considered good. One can save time by adopting a twin pump that is totally automatic.

Manual pumps need the mother to squeeze milk either by using a suction pump or by pulling a plunger to squeeze the milk out of the breasts. A manual pump is time-consuming and requires a great deal of work on the part of the user. While pumping from both breasts using a manual pump, it can take up to 45 minutes to do so.

If you’re shopping for a breast pump, make sure it offers variable speed and suction settings so that you can adjust it to your comfort level and your baby’s suckling technique.

Be aware that it may take some time to become used to the pump. Hence, some pump experiments are required before commencing the actual storage operation in order to get the hang of it. Increase the speed gradually, starting with the lowest suction setting. So try and relax and be as peaceful as possible when letting down the milk.